srijeda, 23. srpnja 2014.

Koji ste seksualni tip?

Zdravlje, 07.07.2014. (07:40) Autor: Conny Petö Đeneš

Kako se razlikujemo po temperamentu, karakteru i drugim značajkama osobnosti, tako se razlikujemo i po seksualnoj energiji - libidu. Kao što imamo vizualni, auditivni i kinetički tip osobnosti tako imamo i različite tipove seksualnog uzbuđivanja:
1. Senzualni tip – u potpunosti čulni tip. Uzbuđuje ga sve što dolazi kroz dodir, miris i okus, npr. podražaji na koži, erotični parfem ili okus seksualnih sokova.
2. Prisni tip – uzbuđenje dolazi kroz bliskost i povezanost sa partnerom/partnericom, stvarajući osjećaj sjedinjenja i pripadnosti.
3. Kognitivni tip – uzbuđuje se kroz maštu, kroz razmišljanje o seksualnom činu ili kroz gledanje pornografije.
4. Zavodnički tip – najvažnije je da ih partner/partnerica doživljavaju kao very hot, sexy, privlačne i neodoljive. Uzbuđenje postižu uzbuđujući partnera/partnericu.

Seksualni tipovi žena

1. Sexy mačkica – To je dama koja bez srama uživa u svih čarima seksualnog užitka. Voli eksperimentirati, izvlači maksimum iz seksualnog odnosa. Ona je ta koja inicira seksualni odnos. Ima izraženu seksualnost i visok stupanj želje. Ništa u seksu nije joj strano. Otvorena je sa višestruke odnose.
2. Pristojna – Ovdje je riječ o dami konzervativnih shvaćanja. Njezino zavođenje je određeno pravilima bez dvosmislenih šala i seksualnih aluzija. Ona nije tip žene koja će negdje upoznati nekog frajera, već će joj pažnju privući prijateljev prijatelj (provjerena osoba). Otvorene ljude smatra nepristojnima, pa stoga nikada ne znate koliko joj je uistinu stalo. Čisti je monogamni tip sa željom za čvrstom i dugom vezom. Seks sa njom je predvidljiv, bez puno uzbuđenja, u strogo misionarskom položaju.
3. Zaigrana – Radi se o razigranoj "curici" u duši, koja seks doživljava kao igru. Ona voli flert, druženja, čavrljanja – ne nešto ozbiljno. Ona ne vjeruje da zavoditi treba samo ako želi vezu, ona to čini radi uživanja u igri. To je simpatična cura koja će treptajem okica izvući sve što joj treba. Njoj nitko ne može odoljeti.
4. Tradicionalna – Ona podrazumijeva da muškarac uvijek mora napraviti prvi korak. Muškarac joj mora sve plaćati, mora ju razmaziti i mora sve inicirati. Njoj seks nije previše važan, već da ju osvoji tradicionalan muškarac sa lijepim manirima. Ona smatra da su žene koje uživaju u seksu promiskuitetne; seks služi samo za ispunjavanje bračnih dužnosti i pravljenje potomstva.
5. Ledena kraljica – Njoj seks služi za ispunjavanje hirova. Seksa se kada joj se prohtije i svoju seksualnu moć koristi za postizanje ciljeva. Ona je "nedodirljiva", dominantna, hladna dama koja točno zna što želi. Igra ulogu "lutkice" za pokazivanje. Od nje ne očekujte emocije u seksu, niti emocionalnu vezu.
6. Energična – Uzbudljiva zavodnica, puna samopouzdanja, koja partnera oduševljava majstorstvom u krevetu, novim tehnikama i ogromnim entuzijazmom. Ona je neobuzdana, pomalo narcisoidna i voli biti najbolja u seksu, pa joj to predstavlja izazov za stalno novim dokazivanjem. Usmjerena je na seksualna pomagala i seks doživljava kao dokazivanje samoj sebi da je najbolja. Sa njom ne očekujte da ćete voditi ljubav i uspostaviti emocionalni kontakt oči u oči, ali da će vam pružiti vrhunski užitak u to možete biti sigurni!
7. Zabrinuta – Ne može se nikada do kraja opustiti zbog zabrinutosti: -hoće li biti dobra u krevetu?, -hoće li zatrudnjeti?, -što ako pokupi neku bolest? Zbog straha od neuspjeha, trudnoće, bolesti i sličnih briga često puta izbjegava seks. Zatim se upušta u seksualne odnose za nepouzdanim muškarcima da bi dokazala sebi svoju seksualnu aktivnost.
8. Iskrena – To je dama koju zanima ljubav. Nju ne možete osvojiti izgledom, dubokim džepom ili bijesnim autom. Ona želi osjećajnu vezu, a seks je za nju najdublji izraz ljubavi. Ona vodi ljubav strastveno, nježno i jako osjećajno. Ona je tip za tantrički seks. Nju lažnim obećanjima ne možete zavarati i odvući u krevet.

Seksualni tipovi muškaraca

1. Hedonista – Tip muškarca koji maksimalno uživa u seksu. Voli eksperimente, nova iskustva i rado ima više partnerica sa kojima dijeli svoje užitke. Njega ne zanima ozbiljna veza; on je posvećen uživanju. Voli grupni seks.
2. Prosječan – Muškarac koji nedovoljno izražava svoje seksualne potrebe. Obiteljski čovjek koji je upao u rutinu, sa previše obaveza koje ne ostavljaju vremena za sebe i svoje želje. Njemu nije previše stalo ni do izgleda, jer nema vremena za to. Rijetko što ga može motivirati i uzbuditi. Seks doživljava samo kao ispušni ventil u rijetkim trenucima kada si ga dozvoli.
3. Senzualan – Važna mu je emocionalna prisutnost i puno maženja. Voli dugu predigru sa puno ljubljenja i dodirivanja. Emocionalna bliskost mu je važnija od seksualnog zadovoljenja. Voli dugo uživati sa svim svojim čulima, sa njim vođenje ljubavi traje satima.
4. Erotičan – Strastveni ljubavnik koji je u potrazi sa stalno novim iskustvima. On je otvoren za sve, samo ne za rutinu. Pravi je sexy macho muškarac tipa James Bond. Ako želite visoko strastveno iskustvo, on će vam ga bez problema pružiti. Voli biti glavni i uživati u svojim "moćima" nad ženom. Pali ga da zadivi ženu zato da bi ga veličala i hvalila.
5. Kompulsivan – Tip muškarca koji uživa samo u određenim seksualnim ritualima i voli koristiti erotske materijale kako bi se uzbudio. Njegova pažnja je usmjerena na njegovo seksualno zadovoljenje, pri čemu ne uspostavlja nikakav emocionalni kontakt. Zadovoljavanje partnerice je sekundarno i često mu nije bitno.
6. Control freak – Voli sve imati pod kontrolom – vrijeme, mjesto, način. U seksu voli predvidljivost uz iste tehnike, bez iznenađenja i isprobavanja novih stvari. Sve mora biti unaprijed dobro isplanirano. Bira partnerice koje može kontrolirati, koje će ga zadovoljavati na način koji njemu odgovara i koje će se podrediti svojoj kontroli.
7. Nezainteresiran – Tip muškarca sa niskom seksualnom željom. Jednostavno, seks ga ne interesira previše. Nekim ljudima oslabi seksualna želja iz emocionalnih i bioloških razloga, a neki se rađaju sa niskim libidom. Kod nekih je slaba želja stalno takva, dok kod drugih opada što veza duže traje. On jednostavno nije sexy tip.
8. Romantičan – Za njega je seks mnogo više od tjelesnog užitka. I okruženje mora biti romantično – cvijeće, svijeće, svilena posteljina ili na otvorenom uz svjetlost punog mjeseca. On je više usmjeren na postizanje bliskosti, nego na orgazam. Njemu je važna ljubav i emocionalno izražavanje kroz seks. Ako nema bliskosti, on ne uživa u seksu. Međutim, dokle god osjeća da ga partnerica voli, tolerirati će gotovo svaku vrstu seksualne želje.

Originalni članak pročitajte ovdje: http://www.parentium.com/prva.asp?clanak=45548

Nema komentara:

Objavi komentar